Hvordan ungdomsskole-elever Kan Tjene Penger – Del 2

Ide #4: Tenåringer kan tjene penger på å fotografere

I tillegg til mulighetene ovenfor, kan fotografering også en lønnsom satsning for ethvert barn som har tilgang til et kamera. Fotografi kan tjene penger til barn på forskjellige måter, som for eksempel de som er oppført nedenfor:

 • Barn og tenåringer kan ansettes av venner eller familie for å fotografere spesielle arrangementer som bryllup, bursdagsfester og eksamener.
 • Hvis et barn eller en tenåring har kontakt med bedriftseiere, kan de bli betalt for å ta interessante bilder av nye produkter, slik at bedriftseieren kan plassere dem på sin hjemmeside.
 • Hvis barnet eller tenåringen elsker dyr, kan de starte sin egen virksomhet ved å tilby venner og familie fotografer av deres kjæledyr.
 • Hvis du tar et bra fotografi på en sportsbegivenhet, en fest eller et arrangement, ta kontakt med personen på bildet for å se om de er interessert i å kjøpe en kopi.

Entreprenørskap og kapitalisme 101 for barn

Ide #5: Barn og tenåringer kan starte sin egen virksomhet

Hvordan ungdomsskole elever Tjene PengerHvis barnet elsker å lage mat og bake, kan det være en god ide å starte opp sitt eget hjemme-konditori. Han eller hun kan lage deilige kjeks, kaker, brownies og andre godbiter til venner og familie. Hvis hans eller hennes matlagingskunnskaper er gode nok, kan de til og med tilby catering til spesielle arrangementer.

 • Hjemmelaget, laget-på-bestilling, personlig bursdagskaker
 • Forretter for en fest
 • Kurver av dekorert egg til påske

Alle elsker mat, og hva er bedre enn å ha god mat på fest eller arrangement? Mat som verten ikke trenger å forberede! Dette er en flott mulighet for barn å lære å kapitalisere på sine egne ferdigheter og interesser.

Ide #6: Barn og tenåringer kan selge uønskede klær, leker og andre gjenstander

Med foreldrenes tillatelse kan barn og tenåringer selge uønskede eiendeler. Dette vil vanligvis kreve foreldrene sitt tilsyn og veiledning. Selv om dette ikke er en forretningsmulighet for små barn, er det en fin måte for en tenåring å tjene penger.

Hvis du innser at du er veldig god på dette, kan du gå rundt å samle uønskede eiendeler fra folk i nabolaget og selge dem på et garasjesalg (eller online på Ebay). Du kan også ta imot en liten betaling for å hjelpe venner, familie eller naboer til å organisere sine egne garasjesalg.

Barn kan sitte vakt for kjæledyr for penger

Ide #7: Tenåringer og barn kan sitte vakt for kjæledyr for penger

For barn eller tenåringer som elsker kjæledyr, kan det å passe på kjæledyr være svært lønnsomt.

De fleste dyrepass-jobber passer for eldre barn. Mange jobber og har ikke tid til å gi sine kjæledyr tid og oppmerksomhet de ønsker. Noen kjæledyr trenger ikke å bli passet på over natten: de krever som regel bare litt fôring, vanning og gå turer noen ganger om dagen. Men når folk reiser på ferie eller langhelger og ikke kan ta med sine kjæledyr, vil kjæledyrene trenge omsorg. Selv om mange dyrepass-jobber krever at den som skal passe på kommer hjem til kjæledyret, hvis dette ikke er et alternativ, kan jobbene også gjøres i sitterens hjem i stedet.

Gå tur med hunder

Bade hunder

Fôre, vaske eller leke med kjæledyr hvis eiere er ute på reise

Dette er en god ide for barn som kan være dyrepasser i nabolaget, eller for tenåringer som har tilgang til transport.

Liker du å sitte vakt for barn eller kjæledyr?

 • ja
 • Nei
 • av og til

Ide # 8: Tenåringer kan tjene penger ved å kjøpe og selge varer

Hvis en tenåring eller et barn er en sparsommelig shopper, kan dette bare være jobben for ham eller henne. Denne jobben krever en lidenskap for shopping, evnen til å vite hvilke ting folk vil ønske å kjøpe, og evnen til å finne røverkjøp og tilbud. Varene kan bli funnet på flere billige steder som:

 • Hage og garasjesalg
 • Store bruktevarebutikker (som Goodwill)
 • Gaver fra venner og familie

For eksempel vil en ideell vare være en kjole som er veldig pen og i god stand, kjøpt for $1 og deretter videresolgt for en litt høyere pris. Barnet eller tenåringen kan også bruke varene mens de venter på at de blir solgt som markedsførings taktikk. Trendy, unike klær selges alltid fort! Alle trenger klær!

Video på Upcycling (advarsel: det er et par banneord).

Ide # 9: Barn kan pusse opp og resirkulere håndverks-gjenstander for å selge dem igjen

For barn som er svært innovative, kunstneriske og kreative, vil disse prosjektene ikke bare hjelpe dem med å tjene litt penger, men de vil tilby en konstruktiv aktivitet for fritiden. For tenåringer og barn som ønsker å begynne med dette, er ideene uendelige. Her er noen få ideer for å stimulere til kreativitet:

Gresskar og andre lignende tørkede frukter kan brukes til å lage fuglehus. Når den er hult ut innvendig, kan gresskaret males, pyntes med blomster, og andre materialer fugler liker ¨samle på, man kan også lage en liten minifuglmater.

Hvordan ungdomsskoleelever Kan PengerGamle bord kan slipes, lakkes, og ombygges med for eksempel en skuff eller lignende til lagring, eller en plass der hunden eller katten kan oppholde seg.

Flaskekorker og dratapper finner man over alt, og kan vaskes og males eller brukes til å skape interessante gjenstander, fra smykker og bokmerker til unike 3D-kunstverk og skulpturer.

Folieposer fra juicebeholdere og matpakker brukes ofte til å lage lommebøker, vesker og andre ting, ettersom de har blitt ganske motebevis i dagens “Grønne” verden. Dette er ikke bare bra for miljøet, men en fin måte å tjene penger ved å gå grønt og oppmuntre til gjenbruk og resirkulering.

Ide # 10: Tenåringer kan tjene penger på å vaske biler

Biler må vaskes hele tiden, og mange mennesker liker ikke å bruke automatiserte bilvasker som vi har i dag. Håndvask er den beste måten å sikre at et kjøretøy er rent, men mange bileiere har bare ikke tid til å gjøre det. Å vaske biler for familiemedlemmer, naboer og venner er en fin måte å tjene penger på mens du har det gøy!Tilby dem å vaske bilen og støvsuge interiøret også!

Barn kan vaske biler mot betaling

Ide # 11: Oppgaver for barn

Selvfølgelig tjener mange barn penger gjennom ukelønn, det vil si at de gjør litt husarbeid for en viss sum penger. Mange foreldre betaler sine barn ukelønn, mens andre mener at ubetalte oppgaver er en måte å forberede barnet på for et liv med arbeid.

Skulle et barns foreldre betale for oppgavene, ville det være en god ide for barnet å faktisk gjøre dem, og for barnet å ha en rutinemessig metode for å spare inntektene slik at de kan begynne med sparing.

Comments Off on Hvordan ungdomsskole-elever Kan Tjene Penger – Del 2

Filed under Pappalykke

Comments are closed.